Stadslandbouw

In 2018 zijn we begonnen met het opzetten van een stadslandbouw project in Den Nul. Op het particuliere landgoed Den Duurschen Hof hebben we 0,5 ha. ter beschikking waar we een grote diversiteit aan groenten en kleinfruit telen.

Al onze groenten worden op een ecologische manier geteeld (zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen) en lokaal verkocht in Olst & Wijhe. Woont u in Olst en heeft u belangstelling? Schrijft u zich dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en wij houden u op de hoogte van ons assortiment. U kunt uw eventuele bestelling dan op woensdagmiddag v.a. 13 uur ophalen aan de Rietgors 18 in Olst.

Donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) organiseren we een open dag.

Voor Wijhe werken we samen met Eet Lokaal in Wijhe, een groep consumenten die gezamenlijk rechtstreeks inkoopt bij producenten uit de buurt.

Heeft u een horecabedrijf en wilt u onze groenten op de kaart zetten? Neem gerust contact met ons op.

In deze nieuwsbrief van januari blik ik terug op het seizoen 2020 en kijk ik vooruit naar 2021.

Een stukje geschiedenis
Een aantal jaren geleden werd dat gezien als het ei van Columbus: stadslandbouw. De manier om de stad van verantwoord voedsel te voorzien, geteeld op kleine (tijdelijk) braakliggende percelen.

In Amerika en Canada waren toen al veel kleine tuinbouwbedrijven waar de eigenaren een goed inkomen wisten te vergaren door hun producten lokaal te verkopen. Zou dat in Nederland ook werken? Tijd voor een onderzoek!

aanleg in 2014, gefotografeerd met een Drone

Stadslandbouw Zutphen
Samen met René Röell heeft Jan in 2014 Stadslandbouw Zutphen opgezet. Op een voormalig sportterrein hebben we 2000m2 grasland omgezet in ronde bedden met daartussen graspaden. Omdat het een tijdelijke locatie is, we mogen hier tot eind 2021 gebruik van maken, hebben we er voor gekozen om alleen eenjarige groenten en wat kruiden te gaan verbouwen.