recept: stamppot raapstelen

Raapstelen zijn een van de vroegste vollegrond groenten. Eind maart begin april zijn ze meestal al verkrijgbaar uit de koude kas, vanaf mei ook uit de vollegrond. Dit stamppotje is een lekker en simpel recept.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • bosje klein gesneden raapstelen
  • beker crème fraîce 
  • nootmuskaat
  • zout & peper

Kook de aardappels gaar, stamp ze fijn, meng er de crème fraîce doorheen en rasp (of strooi) er wat nootmuskaat overheen. Zet de aardappelpuree weer op de warmtebron en roer er de gesneden raapstelen doorheen. Blijf roeren tot de raapstelen geslonken zijn  en haal de pan dan direct van de warmtebron af. Maak op smaak met zout en peper.

Vleeseters kunnen eventueel nog wat uitgebakken spekblokjes toevoegen. Wil je hem vegetarisch houden dan kun je er nog wat geraspte pittige kaas overheen strooien.

In mijn nieuwsbrief schrijf ik maandelijks over onderwerpen rond moestuinieren. Abonneren is gratis.

Leave a Comment