Jaarrond sla eten van 1m2?

Is het mogelijk om jaarrond voldoende sla te oogsten van 1m2? Dat is de uitdaging die ik de komende twee jaar aan ga. Doe je mee? Het ontwerp staat hieronder!

De verschillende gewassen worden op rijen gezaaid die 20 cm uit elkaar liggen. Alles wordt ‘dik’ gezaaid (met uitzondering van de radijs) om het als babyleaf te oogsten, de groenten worden dan iets boven de grond afgesneden en zullen weer uitlopen zodat je er meerdere keren van kunt oogsten. Op een gegeven moment zullen ze gaan doorschieten, dan is het tijd om ze uit de grond te trekken en er weer wat anders te zaaien.

Een PDF met het ontwerp (zaaischema) vindt je hier: zaaischema jaarrond sla

Via mijn nieuwsbrief houd ik je maandelijks op de hoogte over de vorderingen van mijn vierkante meter sla. Abonneren is gratis

Leave a Comment