Cursus haal meer uit je moestuin

Steeds meer mensen willen hun eigen groente gaan verbouwen en starten daarom met een moestuin. Maar hoe tover je je moestuin om in een eetbaar paradijsje en hoe haal je meer rendement uit je 50 – 100 m2? In deze moestuincursus krijg je antwoord op deze vragen.

Voor wie?
De cursus is geschikt voor mensen die al enige moestuinervaring hebben, maar graag willen weten hoe permacultuur kan bijdragen. Zo is het bijvoorbeeld gewenst dat je weet hoe je moet zaaien en planten.

Inhoud cursus
Jan, de docent, heeft jarenlang ervaring met tuinieren volgens de permacultuurmethode en juist in de permacultuur vinden we principes om een moestuin productiever te maken. Tijdens de cursus stellen we ons de vraag hoe we op onze beperkte vierkante meters voldoende kunnen telen om ons gezin bijna jaarrond van gezonde groente te voorzien.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. plantcombinaties, bodembewerking, bemesting, plaagbestrijding, het maken van een teeltplan en oogstspreiding.

Over de docent
Jan heeft een achtergrond in de tuinbouw en volgde in 2011 de permacultuuropleiding bij Helma Röell. Vanaf 2013 is hij betrokken bij verschillende stadslandbouwprojecten. Hier wordt op kleine oppervlaktes een grote hoeveelheid groente en kruiden geteeld, op een ecologische manier, dus zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

Locatie
De cursus wordt gegeven bij ‘t Natuurlijk Huus, een inspirerende plek in het buitengebied van Raalte (Ov.).

Data en tijden
zaterdag 4 februari van 10 – 17 uur

Kosten
De kosten voor deze cursus zijn € 45,=, dit is inclusief koffie & thee. Je neemt zelf je eigen lunch mee.

Inschrijven
Als je mee wilt doen aan deze cursus kun je je opgeven per mail: jan@hetgroenelokaal.nl. Geef bij je opgave duidelijk aan dat het om de cursus voor gevorderden gaat!