Op de leestafel: magazine Voedselbossen

Deze week kwam er een nieuw magazine uit over voedselbossen. Een initiatief van de stichting Groener die 4 keer per jaar dit magazine wil uitgeven. Ik nam een abonnement en schrijf hieronder op wat mijn eerste indruk is van dit magazine.

Het eerste wat mij opviel toen ik de enveloppe opende was een fraai vormgegeven magazine, een glossy, met prachtige foto’s. Gelukkig las ik achterin de colofon dat er gebruik is gemaakt van papier waarvan zeker is dat de productie niet tot bosvernietiging heeft geleid en volgens de cartoon op blz 45 is het papier gemaakt van tamme kastanje en dat de inkt op basis is van walnootolie. Als de cartoonist hierin gelijk heeft is het jammer dat dit niet zo expliciet in de colofon staat…

In het magazine verschillende interviews en columns van (voor mij) bekende en minder bekende columnisten. Daarnaast een aantal leuke recepten met producten die je uit je voedselbos kunt halen. Recepten die je niet zo snel in andere tijdschriften zult vinden!

De interviews vond ik persoonlijk wat oppervlakkig en ik hoop in het volgende nummer op wat meer diepgang. Een goed voorbeeld is de rubriek ‘netwerken rond het voedselbos’. Bij de aanleg van een voedselbos heb je te maken met meerdere partijen die allen hun eigen belangen hebben. In deze rubriek zoekt Arjan van Essen naar wat ons verbindt en wat ons samen verder brengt. Dit soort informatie wil ik graag lezen, ik neem een abonnement om inspiratie op te doen maar ook om nieuwe dingen te leren. Al met al een leuk en lezenswaardig magazine en nu wachten op het zomernummer welke in juni verschijnt.

Leave a Comment