recept: pompoensoep

Pompoen is een graag geziene gast bij mij op de tuin. Je oogst ze in het najaar en als je ze droog en koel bewaard kun je er tot in het voorjaar van eten. Een van onze lievelingsrecepten is de onderstaande (basis) pompoensoep.

Ingrediënten:

  • pompoen van +/- 1 kilo in stukjes
  • 1 grote ui in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook (gehakt)
  • 2 prei in ringen gesneden
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 200 ml room
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • zout & peper

Fruit de ui in een klontje boter langzaam gaar. Hoe langzamer de ui gaart, hoe zoeter hij wordt. Voeg vervolgens de pompoen, de knoflook en de Italiaanse kruiden toe en schep dit goed om. Giet de bouillon erbij en laat dit koken totdat de pompoen gaar is.

Als de soep gaar is pureer je hem met de staafmixer of doe je hem in de blender. Zet de pan weer op het vuur met de preiringen en kook tot ze gaar zijn.  Voeg de room toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

 

Leave a Comment