Van winter naar zomer

In week 6 gaf de thermometer nog -10 aan en lag er sneeuw, een week later noteren we +15. Ook voor volgende week blijven de temperaturen aan de hoge kant voor februari, hoog tijd om de raapstelen te gaan zaaien!

Door de extreme vorst zijn de laatste Chinese kolen afgevroren (zie foto), een mooie plek om de raapstelen te zaaien. De kolen snij ik net boven de grond af en gebruik ik als mulchmateriaal elders op de tuin. Nadat we de grond ge√ęgaliseerd hebben zaai ik op de plek van de kolen een rijtje raapstelen. Niet exact in het midden maar wat aan de kant, zodat er ruimte overblijft om later nog de eerste vroege bieten te zaaien.

Bieten
Meestal worden bieten vanaf half april gezaaid, dit om vroegtijdig doorschieten te voorkomen. De vroege rassen zoals de Egyptische platronde en de Alvro Mono kunnen vanaf half maart in de volle grond gezaaid worden. Deze rassen zijn minder schietgevoelig, vormen snel een knol en kunnen als het weer een beetje meewerkt dan al vanaf half juni geoogst worden.

 

Leave a Comment