Waar koop ik mijn zaden?

Regelmatig wordt aan mij gevraagd waar ik mijn zaden koop. Met de volgende leveranciers heb ik goede ervaringen:

Bingenheimer saatgut
Een Duits zaadhuis die ook naar Nederland versturen. Dit bedrijf levert alleen zaadvaste rassen van een groot aantal biologische telers uit Duitsland, België en Nederland.

Hun webshop is in het Duits en Engels, maar ze geven jaarlijks een Nederlandse catalogus uit. Deze is ook online te bekijken.

De Bolster
De Bolster is een Nederlands zaadhuis die uitsluitend biologische zaden verkoopt. Veel zaden telen ze zelf, een deel wordt door andere kwekers geproduceerd.

De zaden die zij leveren zijn van een hoge kwaliteit en de kiemkracht is zeer goed. Naast zaadvaste rassen hebben zij ook een aantal F1 hybriden in hun assortiment.

 

Vreeken’s zaden
Dit sympathieke bedrijf heeft een groot assortiment zaden, tuingereedschappen en aanverwante artikelen.

Een deel van hun zaden assortiment is biologisch gecertificeerd, daarnaast hebben ze Oké zaden (ecologisch geteeld).

De Nieuwe tuin
Een Belgisch bedrijf met een groot assortiment zaden van bijzondere eetbare planten. Naast zaden verkopen ze ook plantgoed, boeken en tuinmaterialen.

De Zaderij
Een coöperatie van verschillende Nederlandse telers die uitsluitend biologisch gecertificeerde zaadvaste rassen verkopen.

De zaden zijn van een goede kwaliteit en er worden geselecteerd op smaak en voedingskwaliteit.

wekelijks verstuur ik in het moestuin seizoen een gratis nieuwsbrief waarin ik beschrijf wat er die week gezaaid, voorgezaaid of uitgeplant kan worden.

Leave a Comment